Stig Lindberg

Produkter vist:
Stig Lindberg

Stig Lindberg er en av Sveriges mest elskede designere og blir noen ganger kalt "mannen som tegnet folkehjemmet".
I samarbeid med NOTE designstudio har Bricmate valgt ut og oppdatert fire av Stig Lindbergs design.

Ved anvendelse på granittkeramikk løftes Stig Lindbergs designverden inn i en ny kontekst der design fra mer enn et halvt århundre tilbake møter moderne teknologi og en tidsriktig estetisk anvendelse. Resultatet er en vakker og velbalansert kombinasjon av mønstre med en subtilitet som balanserer farger og former. Hvert mønster er tilgjengelig i en blå, en gul og en brun nyanse. Sammen skaper de en god sammenhengende helhet, og både mønster og farger kan kombineres.

 

I dette prosjektet er det brukt flisene Filigran Blue, Railing Blue samt Lattice Blue.

Filigran

I 1951 tegnet Stig Lindberg en serie vaser og skåler kalt Filigran. Hver modell hadde forskjellige grafiske dekorer. Filigran har med sitt tidløse og stilrene uttrykk blitt en ekte klassiker. Mønsteret har en utpreget grafisk og minimalistisk stil, men likevel med et uttrykk av den menneskelige leken som er Stig Lindbergs mest gjenkjennbare tegn.

Railing

I løpet av 40- og 50-tallet produserte Gustavsbergs Studio tusenvis av fajanse: keramiske gjenstander i leire med håndmalt dekor. Mønstrene fikk vanligvis praktiske navn, en bokstav og en kombinasjon av tall. Railing er basert på Fajans Y, et kraftfullt grafisk mønster av en tydelig håndmalt karakter.

Lattice

Et mønster med tydelig likhet med Stigs servise Spisa Ribb.  Den ble håndmalt av fajansemalerne på vaser, skåler, fat, lysestaker og til og med lampeføtter i fajanse som Stig Lindeberg tegnet for Gustavsbergs atelier tidlig på 50-tallet. Dets geometri er tidstypisk, men uttrykket er likevel svært levende.  I Sverige ble mønsteret kalt GG, men da det skulle lanseres i utlandet ble det engelske navnet Lattice, "gitter".

 

 

 

Produkter i prosjektet

Mer inspirasjon