Miljø sett fra et globalt perspektiv

I dag blir miljøspørsmålet bare viktigere og viktigere og tar mer plass i både media og i folks hverdag, noe som gjør at den påvirker både den private og offentlige sektoren. Vår oppfatning er at globalisering og den relativt høye levestandarden påvirker jordkloden. Begrensede og verdifulle naturressurser må pleies og bevares for fremtidige generasjoner.

Hvordan bidrar vi?

Bricmate jobber aktivt med å forbedre miljøprestasjonen sin så langt det er teknisk mulig og økonomisk rimelig. Vi følger regler i henhold til Svensk Miljöbas, der kravene er strenge og basert på at vi kontinuerlig forbedrer miljøprestasjonen vår samt fortløpende evaluerer rutiner og prosesser.

Miljøpåvirkningen vår ligger i høy grad ved produksjonen av keramiske produkter. All vår keramikk er produsert av ledende og høyteknologiske produsenter i Europa med fokusområder i Italia og Spania, hvor kontinuerlig miljøledelsesarbeid er en del av den daglige rutinen. Miljøsamarbeidet med EU kombinert med den geografiske nærheten til produsentene gjør at utslipp fra fraktingen minimeres.
 

Bricmate tilbyr et stort utvalg granittkeramikk hvor deler av serien er inspirert av marmor, kalkstein og andre steiner med naturlig utseende.  Dette innebærer til en viss grad at begrensede natursteinsressurser kan spares til fordel for keramiske varianter laget av sand, feltspat og leire. Serien vår J Norrvange er for eksempel inspirert av den gotlandske kalksteinen og M Glanshammar og M Kolmården, som etterligner klassiske svenske marmorvarianter.

 

De små detaljene gjør en forskjell! Innen 2022 vil 100% av sortimentet vårt være produsert i Europa. Dette har ført til en kraftig nedgang i karbondioksidutslippet vårt i forbindelse med transport.

 

Vi ønsker alltid å gjøre et bedre valg for miljøet. Ta del i fremgangen hos oss i vårt arbeid for miljøet og les gjerne mer om miljøarbeidet vårt.